Συμβουλευτική Ομαδική & Ψυχοθεραπεία
Αν στις προηγούμενες μορφές Συμβουλευτικής & Θεραπείας, η αλληλεπίδραση επιτυγχάνεται μαζί με το Σύμβουλο ή Ψυχοθεραπευτή, στην Ομαδική, η αλληλεπίδραση πραγματοποιείται διαπροσωπικά, από όλα τα μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστή της, και ως εκ τούτου τα οφέλη που αποκομίζονται είναι πολλαπλά.
Οι συμμετέχοντες στην ομάδα τείνουν να αποκτούν περισσότερη ελπίδα, ότι θα ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, όταν βλέπουν και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, καθώς αισθάνονται ότι μπορούν να συνδεθούν και να συσχετιστούν μαζί τους. Έτσι, δημιουργείται μια αίσθηση ότι τα προβλήματα και οι προβληματισμοί δεν αφορούν μονάχα τον εαυτό μας αλλά τους ανθρώπους εν γένει, μέσα από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε υποστήριξη, εναλλακτικές συμπεριφορές και λύσεις. Ταυτόχρονα, οι δυναμικές που αναπτύσσονται, εντός της ομάδας, καλλιεργούν μια αίσθηση εμπιστοσύνης, φροντίδας και ενδιαφέροντος ανάμεσα στα μέλη της.
Αναγκαία επισήμανση: Για να εισέλθει κάποιος σε μία Συμβουλευτική ή Θεραπευτική Ομάδα, χρειάζεται προηγουμένως να ολοκληρώσει έναν ικανό αριθμό ατομικών συνεδριών, ώστε να ενταχθεί ομαλά σε αυτήν.